RIP Air Berlin – lentäjien näyttävästä tempauksesta aloitettu tutkinta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin kuinka saksalainen halpalentoyhtiö Air Berlin julistautui maksukyvyttömäksi ja haki pääsyä yrityssaneeraukseen. Yhtiö ajautui kuitenkin konkurssiin ja sen osat myytiin muille lentoyhtiöille. Nyt Air Berlin on jättänyt näyttävät jäähyväiset kotimaansa lentokentille.

Yleensä lentokentillä toivotetaan kunniavieraat ja uudet lentoyhtiöt tervetulleeksi paloautojen vesisuihkuilla, mutta tällä kertaa niitä käytettiin jättämään jäähyväiset vuosikymmeniä toimineelle lentoyhtiölle. Viimeinen Air Berlinin lento Fort Meyersiin sai nimittäin poikkeuksellisen näyttävän lähdön, kun Airbus A330 pääsi rullaamaan vesitykkien suihkun läpi.

Toinen erikoinen tapaus nähtiin Dusseldorfin lentokentällä, jossa Air Berlinin lento teki näyttävän kunniakierroksen lentokentän yläpuolella. Jotkut silminnäkijät epäilivät sitä jo vaaratilanteeksi, mutta kyseessä oli kyseisen reitin viimeinen Air Berlinin lento, ja siitä johtunut erikoistilanne.

The Local -lehden mukaan saksalaiset ilmailuviranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan mahdollisesta perusteettomasta ylösvedosta. Reutersin tietojen mukaan lentäjät olivat kuitenkin pyytäneet lupaa ylösvetoon lennonjohdosta. Air Berlinin tiedottaja on vahvistanut, että viranomaiset tutkivat asiaa.

Air Berlin on neuvotellut Lufthansan ja muiden osakkeenomistajien kanssa lentoyhtiön osien myymisestä. Vuonna 2016 Air Berlin teki tappiota 780 miljoonaa euroa. Yrityssaneerauksen aikana Air Berlinin lentotoiminta jatkui Saksan valtion myöntämällä 150 miljoonan euron lainalla, joka kuitenkin loppui nopeasti. Nyt Air Berlinin taru on päättynyt.