Lulu-koira sai potkut CIA:sta – leikkiminen kiinnosti pommeja enemmän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koirat ovat hyvän hajuaistinsa vuoksi korvaamaton apu viranomaisille, mutta mitä jos virkavallan riveissä työskentely ei olekaan eläimen mieleen? Juuri näin kävi pommikoiraksi koulutetun Lulun kohdalla.

Labradorinnoutaja Lulun kerrotaan vaikuttaneen lupaavalta alokkaalta CIA:n riveissä. Muutamaa viikkoa myöhemmin kouluttajat kuitenkin huomasivat, ettei koira vaikuttanut enää kiinnostuneelta räjähteiden hajujen tunnistamisesta. Kouluttajat yrittivät selvittää, mikä tähän oli syynä.

– On miljoonia syitä sille, miksi koiralla saattaa olla huono päivä. Silloin kouluttajista tulee koirapsykologeja jotka yrittävät selvittää, kuinka koiran mieli saataisiin kohotettua, CIA:n blogissa kirjoitettiin.

Usein ongelma saadaan ratkaistua, mutta Lulun kiinnostus CIA-työtä kohtaan ei vaikuttanut palaavan. Niinpä koira jouduttiin irtisanomaan järjestöstä.

Tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu, sillä Lulu sai kodin kouluttajansa kotoa. Nykyään se viettää päivänsä lasten ja uuden koiraystävänsä kanssa leikkien, haistellen jäniksiä ja oravia sekä nauttien koiranruoasta ja herkuista.