Polkupyöräily vaikuttaa erektioon – ei turhaan kutsuta munamankeliksi

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi miesten suurimmista peloista on saada erektio-ongelmia, jolloin seisokki saattaa jäädä vajaaksi. Erektiohäiriöt voivat johtua useista eri syistä, jotka kannattaa tutkia tai yrittää ennaltaehkäistä. Runsas polkupyöräileminen on näistä yksi.

Polkupyörää saatetaam kutsua kansankielellä munamankeliksi. Todellisuudessa paljon polkupyöräilevien miesten lantion ja välilihan alueen lihaksiin voi muodostua ajan kanssa hermopainetta.

Kireät lihakset ja hermopinne voivat vaikuttaa vartalon alemman suoliston, anuksen ja sukupuolielinten toimintaan. Hermojen särky säteilee siten myös penikseen ja voi aiheuttaa erektiöhäiriöitä.

Lääkäri Azad John-Salimi muistuttaa Men’s Healthille, että jatkuva paine välilihaan saattaa aiheuttaa hermojen ja lihasten kireytymistä tai jopa vahingoittumista.

Polkupyöräily ei ole kuitenkaan ainoa laji, joka painetta aiheuttaa. Hänen mukaansa riski on olemassa aina vartalon istuessa kapean alustan päällä pitkiä aikoja. Paljon polkupyöräilevien miesten kannattaa panostaa satulan laatuun, kuten kaksiosaiseen istuimeen.