Halvaantunut käveli 16 kilometriä erikoispuvun avulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa asuva Claire Lomas halvaantui vuonna 2007 ratsastusonnettomuuden myötä. Se ei ole kuitenkaan estänyt häntä osallistumasta erilaisiin suorituskykyä mittaaviin haasteisiin.

Taannoin Lomas suoritti elämänsä raskaimmaksi kutsumansa haasteen. Hän käveli 16 kilometrin pituisessa Great South Run -kilpailussa erikoispuvun ja sauvojen avulla. Nainen käveli 24 tunnin ajan yhtäjaksoisesti.

Maaliviivalla Lomasia olivat vastassa hänen kaksi tytärtään, Maisien ja Chloe. Guardian-lehden mukaan nainen kirjoitteli urakkansa aikana viestejä Twitteriin ja tsemppasi itseään laulamalla Bon Jovin Livin’ On a Prayer -kappaletta.

Lomas pystyi haasteeseen Rewalk Suit -puvun avustuksella. Kyseessä on bioninen ulkoinen tukiranka, joka auttaa halvaantuneita liikkumaan jälleen. Nainen on kerännyt tuoreimmalla haasteellaan yli 5.500 euroa halvaantuneita auttavalle Nicholls Spinal Injury Foundation -järjestölle.