Islannin 3D-suojatiet huomataan taatusti – autoilija hidastaa heti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suojateitä merkataan asfalttiin maalatuilla, leveillä valkoisilla raidoilla. Suojatiet antavat jalankulkijoille ja joissakin tapauksissa polkupyöräänsä taluttaville pyöräilijöille etuoikeuden tienylittämiseen. Islannissa on kiinnitetty erityishuomiota suojateiden liikenneturvallisuuteen.

Islannin Ísafjörðurissa on maalattu tielle suojatien raidat kolmiulotteisesti. Suojatie näyttää kohoavan maasta ja kiinnittää siten autoilijan erityishuomion. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun huomiota herättäviä suojateitä maalataan kaduille.

Olemme kertoneet muun muassa sateenkaren värisistä suojateistä, joiden tarkoituksena oli juhlia Pride-tapahtumaa. Kolmiulotteisia suojateitä on nähty aiemmin esimerkiksi Intiassa ja Kanadassa. Koulujen ja päiväkotien läheisyyteen voisi maaalata huomiota herättäviä suojateitä parantamaan lasten liikenneturvallisuutta.