Priscilla Presley hylkäsi skientologit – kuului 40 vuotta kohuttuun kirkkoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuuluisan laulajan Elvis Presleyn vaimo Priscilla Presley liittyi skientologeihin leskeksi jäätyään. Skientologit uskovat ihmisten olevan rajattomat kyvyt omaavia henkiolentoja, jotka voivat saavuttaa korkeamman tilan ainoastaan kirkon tarjoamien istuntojen avulla. Istunnot voivat maksaa jopa tuhansia dollareita.

Nyt, 40 vuotta skientologien uskonnollista filosofiaa tunnustanut Priscilla Presley on liittynyt muiden julkkisten joukkoon sanomalla hyvästit kirkolle. Elviksen ja Priscillan tytär Lisa Marie Presley erosi skientologeista jo vuonna 2014, RadarOnline uutisoi. Useat kirkosta eronneet ovat arvostelleet skientologien ideologiaa ja käytäntöjä kovasanaisesti julkisuudessa.

Yksi näyttävimmin kirkkoa vastaan puhuvista on näyttelijätär Leah Remini. Hänen lisäkseen kirkosta ovat viime vuosien aikana eronneet muun muassa molemmat Tom Cruisen ex-vaimot, Katie Holmes ja Nicole Kidman. Kritiikin kohteeksi joutuneeseen kirkkoon kuuluu vielä useita julkkiksia, kuten näyttelijä John Travolta perheineen. Skientologia on kielletty useassa eri maassa ja luokiteltu jopa vaaralliseksi kultiksi.