Älä uuvuta itseäsi – tässä vinkit juhlapyhien suunnitteluun

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joissakin perheissä suunnitellaan jo tulevaa joulua täydellä tohinalla. Juhlapyhien valmistelut kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta ei polta itseään loppuun juuri ennen kuusijuhlan alkamista. Juhlapyhien valmistelemisessa on järkevää muistaa muutama vinkki, jotta ei joutuisi viettämään vapaita uupuneena tai stressin runtelemana.

PureWow vinkkaa nyt elämää helpottavia ohjeita kaikille juhlapyhiin valmistautuville. Ensinnäkin oma aika ja sen arvo on hyvä asettaa oikeisiin mittasuhteisiin.

Onko järkevää siivota kodin kaappeja ennen joulua, jos ei aio viettää juhlapyhiä komeroiden ovet avoinna? Siivoamiseen kannattaa ottaa apua esimerkiksi siistimiseen erikoistuneilta firmoilta, joiden maksut kelpaavat kotitalousvähennyksiin.

Oma jaksaminen pysyy parempana, jos osaa pitää itsestään huolta stressaavan juhlakauden aikana. Terveellinen ruokavalio ja liikunta auttavat arjesta selviytymisessä. Varsinaisiin juhliin kannattaa varautua siten, että juhlapöytään istuvat voivat koota annoksiaan vapaasti seisovasta pöydästä. Nimikoi jokaisen vieraan lasit ja kahvimukit tiskivuoren välttämiseksi, mikäli he ovat kylässä useamman yön.

Juhlapyhien alla kannattaa myös panostaa oman makuuhuoneen viihtyvyyteen. Se on todennäköisesti ainoa paikka, jossa pääsee kunnolla lepäämään. Koko kodin koristeluun ei kannata käyttää liikaa aikaa tai vaivaa, koska koristeet joutuu myös siivoamaan pois jossain vaiheessa. Joulutunnelmaa on mahdollista luoda siten, että sijoittelee muutaman joulukukan ja asetelman kotiin ja vaihtaa tekstiilit tunnelmaan sopiviksi.