Muhkea parta on nyt OUT – hipstereiden suosikkitrendi on ohi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Muhkea parta on ollut jo muutaman vuoden ajan miesten trendien aallonharjalla, ja miljoonat hipsterit ovat kasvattaneet itselleen sellaisen. Trendit kuitenkin tulevat ja menevät, ja nyt arvostettu Wall Street Journal uutisoi partatrendin olevan historiaa. Samaa mieltä on suosittu Vice-lehti.

Perinteisesti parrat ovat tulleet ja menneet trendien mukana, mutta ennen 2000-luvun toista vuosikymmentä ne olivat edellisen kerran näin suuressa suosiossa 1970-luvulla. Stara uutisoi muhkeiden metsuripartojen olevan OUT jo yli vuosi sitten, kun newyorkilainen trendsetteri Joel Alexander ilmoitti asiasta. Nyt asian ovat vahvistaneet myös Wall Street Journal ja Vice.

Nyt parrat ovat siis virallisesti OUT. Mikäli historia olisi tae tulevasta, ne tulisivat seuraavan kerran muotiin vasta 2050-luvulla. Todennäköisesti kuitenkin jo hieman aiemmin. Näyttelijä Jim Carrey tunnettiin taannoin vielä muhkeasta parrastaan, jonka hän on kuitenkin jo sittemmin ajanut pois. Saman ovat tehneet monet muut julkkistähdet ja urheilijat.

Syyksi lehti kertoo sen, että muhkeista parroista on tullut liian yleisiä, eli valtavirtaa. Hipsterit eivät kavahda mitään enempää kuin valtavirtaan kuulumista, joten partatrendin suosion noustessa vuosien ajan takaisku lähestyi vääjäämättä. Nyt uusi trendi on ajaa muhkea parta pois, joten partahöylien myynti näyttää olevan kovassa kasvussa. Partojen muututtua trendistä epätrendikkääksi myös termit lumbersexual ja metsuriseksuaali jäänevät hiljalleen historian lehdille.

Nyt on tullut aika ajaa parta pois.