Nyt se on varmaa! WhatsApp-viestejä voi pian poistaa – tiukan aikarajan sisällä

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikkien eteen on joskus tullut tilanteita joissa toivoo, että jo lähetetyn nolon viestin voisi poistaa. Kerroimme jo kesäkuussa tiedoista, joiden mukaan WhatsApp olisi viimein tuomassa tätä toimintoa palveluunsa. Nyt WhatsApp on vahvistanut tietojen pitäneen paikkansa.

Kyseessä on Recall, eli takaisinveto, niminen toiminto, jolla jo lähetetyn viestien voi poistaa. Ominaisuus toimii tekstiviestien, kuvien, videoiden, gif-animaatioiden, lähetettyjen tiedostojen ja lainattujen viestien tapauksissa. Toimintoa täytyy kuitenkin käyttää seitsemän minuutin sisällä viestin lähettämisestä, sillä muuten takaisinveto ei enää onnistu.

Viestin poistaminen onnistuu jatkossa painamalla viestiä pitkään ja valitsemalla avautuvasta valikosta ”Delete for everyone”. Viestin poistamisesta kerrotaan muille keskustelussa mukana oleville korvaamalla poistettu viesti tekstillä ”This message was deleted”. Viestin poistaminen onnistuu vain sovelluksen uusimmassa versiossa, joten vanhoissa versioissa se jää hyvä näkyviin.