Kylmän sodan bunkkerista tehtiin Star Warsin R2-D2-robotti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Prahassa sijaitseva kylmän sodan aikainen pommisuoja on saanut uuden ilmeen sopivasti ennen uuden Star Wars -elokuvan ilmestymistä teattereihin. Se muutettiin isokokoiseksi versioksi elokuvasarjan kuuluisasta robotista.

Folimankan puistossa vierailleet yllättyivät taannoin harmaan betonipunkkerin muututtua R2-D2 -robotiksi. Rakennelmaa ei ainoastaan maalattu uudelleen, vaan siihen ilmestyi uusia yksityiskohtia kuten robotin jalat. Toistaiseksi on epäselvää, kuka tai ketkä ovat katutaiteesta vastuussa.

Prague TV -sivuston mukaan ei ole myöskään tiedossa tullaanko bunkkeri palauttamaan entiselleen vai antaako kaupunki sen pysyä R2-D2 -robottina. Maanalaisen pommisuojan sisään mahtuu yli 1.200 henkeä. Osa bunkkerista avattiin taannoin yleisölle.

 

Publié par Prague TV sur lundi 23 octobre 2017

Publié par Prague TV sur lundi 23 octobre 2017