Poliitikko haluaa kieltää Coca-Colan rekat Liverpoolissa: ”Aiheuttavat liikalihavuutta!”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Liverpoolin liberaalidemokraattisen puolueen johtaja Richard Kemp haluaa kieltää ikonisen Coca-Colan joulurekan tulon kotikaupunkiinsa. Miehen mukaan sokerinen virvoitusjuoma on epäterveellistä, eikä sen ihannoiminen sovi jo valmiiksi liikalihavuudesta kärsiville Liverpoolin kaupungin asukkaille.

Liverpool Echo kertoo puolejohtaja Richard Kempin haluavan kieltää Coca-Cola -rekan näkymisen kaupunkinsa katukuvassa.

Punainen ja jouluvaloin koristeltu rekka on vieraillut Liverpoolissa viiden viime vuoden ajan. Rekasta on jaettu ilmaisia virvoitusjuomia alueen asukkaille. Kemp haluaa kieltää Coca-Colan joulutapahtuman kansanterveyteen vedoten.

Kempin mukaan pelkästään 30 prosenttia 11-vuotiaista liverpoolilaisista on vakavasti ylipainoisia. Miehen aloite on saanut runsaasti positiivista palautetta. Coca-Colan pääkonttorista tiedotetaan, että heidän valikoimiinsa kuuluu myös sokerittomia vaihtoehtoja.

Keinotekoisilla makeutusaineita sisältävät light-tuotteet vaikuttavat tutkimusten mukaan terveyteen haitallisesti aiheuttaen etenkin vyötärölihavuutta.

Coca-Cola on kaikkien aikojen myydyin virvoitusjuoma ja maailman kolmanneksi arvokkain brändi. Aitoa Coca-Colaa myydään lähes kaikissa maailman valtioissa. Juoman nimi tulee alkuperäisen juoman kahdesta pääraakaaineesta: kokaiinista ja kolasta. Brändin arvoksi on arvioitu noin 78 miljardia dollaria.