No huh! Rubikin kuution ennätys murskaksi – ratkaistiin 4,5 sekunnissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rubikin kuutio on tuttu lelu etenkin kaikille 80-luvun lapsille. Osa selvitti 3x3x3 kokoisen kuution yksinkertaisesti irroittamalla ja liimaamalla uudelleen kuution pienet ja värikkäät tarrat. Kuution tarkoituksena on saada kaikki sivut saman värisiksi.

On laskettu, että Rubikin kuutio on mahdollista ratkaista mistä tahansa asennosta 20 siirrolla. Korealainen SeungBeom Cho on ratkaissut Rubikin kuution nyt maailmanennätysaikaan 4,591 sekunnissa. Monilla menee kuution ratkaisemiseen 4,5 päivää.

Kuution on kehittänyt unkarilainen Erno Rubik, jonka ideana oli avartaa pelin avulla arkkitehtiopiskelijoiden kolmiulotteisen ajattelun kykyä. Rubikin kuutio voi olla 43 triljoonassa eri asennossa.