Myrsky riepotteli lentokonetta – hurjasta laskuyrityksestä nettihitti

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Herwart-myrsky on aiheuttanut laajamittaista tuhoa Keski-Euroopassa. Mittavien aineellisten vahinkojen ja kuolonuhrien aiheuttamisen lisäksi myrsky on haitannut muun muassa lentoliikennettä. Puolalaisen Enter Airin lentokone yritti laskeutua sunnuntaina Itävallan Salzburgin lentokentälle.

22 metriä sekunnissa puhaltavat tuulet pitivät kuitenkin huolen siitä, että laskeutuminen jäi pelkän yrityksen tasolle. Laskeutumisyritys ikuistettiin Youtubessa sittemmin levinneiksi videoiksi. Sivutuulen riepottelema kone hipaisee kiitorataa, mutta lentäjä joutuu ohjaamaan koneen takaisin ylös onnettomuuden välttämiseksi.

Daily Mail -lehden mukaan kone jouduttiin ohjaamaan takaisin Frankfurtiin josta se oli noussut ilmaan alle tuntia aikaisemmin. Siellä Enter Airin kone onnistuttiin laskemaan turvallisesti kiitoradalle.