Netflix suunnittelee House of Cardsin spinoff-sarjoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflix ilmoitti tällä viikolla lopettavansa House of Cards -sarjan kuudennen tuotantokauden päätteeksi. Uutinen tuli pian Kevin Spaceyhin kohdistuneen ahdistelusyytöksen jälkeen, mutta Netflix ilmoitti päätöksen syntyneen jo aikaisemmin.

Nyt suoratoistopalvelun kerrotaan jo suunnittelevan spinoff-sarjaa suositulle House of Cardsille. Variety-lehden mukaan Netflix ja Media Rights Capital -tuotantoyhtiö kehittelevät parhaillaan useita ideoita poliittista draamaa jatkavalle sarjalle.

Yksi potentiaalisista spinoff-sarjoista keskittyisi Michael Kellyn esittämän kansliapäällikkö Doug Stamperin ympärille. Sen kirjoittajaksi on kiinnitetty Eric Roth, joka toimi House of Cardsin ensimmäisen neljän kauden tuottajana.

Tuottajien kerrotaan kehittelevän myös ainakin kahta muuta ideaa potentiaaliselle spinoff-sarjalle. Kaikki sijoittuisivat samaan maailmaan kuin Beau Willimonin luoma ja Kevin Spaceyn sekä Robin Wrightin tähdittämä House of Cards. Netflixin suosituimpiin kuuluva sarja on kerännyt viiden tuotantokautensa aikana yhteensä 53 Emmy-ehdokkuutta.