Olutjätti osti kannabistuotteiden valmistajaa – alkaa tuottamaan kannabisolutta

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa suositun Corona-oluen taustalla oleva Constellation Brands on tekemässä aluevaltausta kannabistuotteiden pariin. Yhtiö on ostanut merkittävän osuuden kanadalaisesta kannabistuotteiden valmistajasta.

Constellation Brands sijoitti 191 miljoonaa dollaria, eli noin 164 miljoonaa euroa, ostaakseen yhdeksän prosentin osuuden Canopy Growth Corp -yhtiöstä. Kanadalainen Canopy Growth Corporation on maailman suurin kannabistuotteita valmistava pörssiyhtiö.

Nyt yhtiöt suunnittelevat tuovansa markkinoille kannabiksen päihdyttävää yhdistettä THC:tasisältäviä juomia, kuten olutta. Constellationin toimitusjohtaja Rob Sands uskoo kannabiksen tulevan laillistetuksi koko Yhdysvalloissa lähivuosien aikana.

– Tavoittelemme edelläkävijän etulyöntiasemaa, Sands paljasti Wall Street Journal -lehdelle.

Constellation Brandsin suunnitelmissa on tuoda kannabisjuomat ensin markkinoille Kanadassa. Kanadan uskotaan laillistavan juotavien ja syötävien kannabistuotteiden myynnin jo vuoden 2019 aikana.