Olympiajoukkueen paidassa Suomi-leijona – jääkiekkoilijoiden mallisto ihmetyttää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netissä on kiertänyt muutaman päivän ajan kuvia suomalaisten urheilijoiden talviolympialalaisten virallisista kisa-asuista. Ilman kritiikkiä eivät ole jääneet myöskään olympialaisiin osallistuvien jääkiekkoilijoiden asut, joista eniten somessa on kritisoitu Yhdysvaltojen joukkueen paitoja.

Verkossa kiekkoilijoiden kisapaidat on haukuttu lyttyyn ympäri maailmaa. Etelä-Korean Pyeongchangissa järjestettäviin vuoden 2018 talviolympialaisiin lähdetään yksinkertaisilla jääkiekkopaidoilla. Suomen olympiajoukkueen jääkiekkopaidassa on Suomen vaakunasta tuttu leijona.

Niken suunnittelemat Suomi-paidat ovat muuten valkoiset ja hartioista siniset. Kuvan julkaisi urheilukanava Sportsnet. Samassa kuvassa on esitelty myös muiden maiden jääkiekkojoukkueiden paitoja, eivätkä ne ole ottaneet kovinkaan paljon kehuja osakseen.

Kerroimme äskettäin, että satavuotiaan Suomen olympiajoukkue pukeutuu helmikuussa järjestettävissä kilpailuissa Luhta Sportswear Company Icepeakin vaatteisiin. Karvalakeilla viimeistellyissä asuissa on käytetty tehosteväreinä oranssia ja turkoosia. Yhtiön mukaan perinteiset värit ja tyylit on jätetty pois modernimman ulkonäön saavuttamiseksi.