Saako musiikki ihosi kananlihalle? Kertoo aivojen erityisyydestä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa ihmisistä saa hyvää musiikkia kuunnellessaan kylmiä väreitä ja heidän ihonsa menee kananlihalle nostaen ihokarvat pystyyn. Tällaisten tuntemusten tunteminen musiikkia kuunnellessa on tutkijan mukaan melko harvinaista ja ainutlaatuista.

Indy100-sivusto kertoo Matthew Sachsin tekemästä tutkimuksesta, jossa hän halusi selvittää mikä musiikissa kylmät väreet aiheuttaa ja miten se saa ihon kananlihalle. Hän teki tutkimuksen 20 oppilaan avulla. Heistä puolet kertoi heidän ihonsa menneen kananlihalle musiikin ansiosta.

Sachs huomasi, että emotionaalisen ja fyysisen yhteyden musiikkiin saaneilla ihmisillä oli erilainen aivojen rakenne kuin niillä, jotka eivät kokeneet kylmiä väreitä musiikista. Aivot pystyivät yhdistämään tehokkaammin kuulemansa äänet tunteiden kanssa, minkä lisäksi musiikista kylmiä väreitä saaneet oppilaat myös tunsivat eri tunteet vahvemmin.