Todellinen luksusolut markkinoille – laitonta 12 osavaltiossa USA:ssa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen panimo on lanseerannut oluen, joka ei sovellu kevyimmille kukkaroille. Korkean hinnan lisäksi saatavuuteen vaikuttaa sen laittomuus peräti 12 maan osavaltiossa. Sam Adams -panimon Utopias-oluen alkoholipitoisuus on peräti 28-prosenttista.

Tynnyrissä kypsytettävää olutta tuodaan markkinoille kerran kahdessa vuodessa. Tämänkertainen 13 000 pullon erä edustaa sen 10. vuosikertaa. Oluen myynti on kiellettyä muun muassa Washingtonin, Alabaman ja North Carolinan osavaltioissa. Kyseisissä osavaltioissa Utopiasin alkoholimäärä ylittää oluelle sallitun alkoholiprosentin rajan.

Thrillist-sivuston mukaan Utopiasissa ei ole hiilihappoja, ja sitä suositellaan tarjoiltavan noin 30 millilitran kerta-annoksissa. Konjakkiin ja sherryyn verrattua juomaa kehotetaankin käsittelemään oluen sijaan arvokkaiden väkevien alkoholijuomien tavoin.