Yli miljoona ihmistä latasi huijaussovelluksen – näytti Whatsappilta

Digi · Tim Isokivi

Yli miljoona Android-käyttäjää on ladannut älylaitteeseensa väärennetyn version Whatsapp-pikaviestisovelluksesta. Huijaussovellus oli naamioitu näyttämään hämäävästi oikealta Whatsappilta.

Update WhatsApp Messenger -sovelluksen väitettiin olevan Google Play -palvelussa todellisen WhatsApp Inc -yhtiön luoma. Väärennetty WhatsApp oli kuitenkin täynnä mainoksia, ja se yritti saada käyttäjiä lataamaan epäilyttävän ohjelman laitteeseensa.

Huijaussovelluksen luojat onnistuivat saamaan sovelluksen Google Pay -palveluun piilottamalla WhatsApp Inc. -yhtiön nimeen huomaamattoman Unicode-merkin. Reddit-käyttäjät huomasivat sen näyttävän tekstissä tyhjältä kohdalta, vaikka todellisuudessa kyseessä on Unicode-symboli.

Motherboard-sivuston mukaan huijaussovelluksen ladanneet olivat onnekkaita, sillä sen tarkoituksena vaikuttaa olleen vain luoda mainostuloja. Hakkerit saattavat kuitenkin käyttää samanlaista keinoa saada ihmiset lataamaan älylaitteilleen haittaohjelmia ja tietojenkalasteluun tarkoitettuja sovelluksia.