Yli miljoona ihmistä latasi huijaussovelluksen – näytti Whatsappilta

Digi · Tim Isokivi

Yli miljoona Android-käyttäjää on ladannut älylaitteeseensa väärennetyn version Whatsapp-pikaviestisovelluksesta. Huijaussovellus oli naamioitu näyttämään hämäävästi oikealta Whatsappilta.

Update WhatsApp Messenger -sovelluksen väitettiin olevan Google Play -palvelussa todellisen WhatsApp Inc -yhtiön luoma. Väärennetty WhatsApp oli kuitenkin täynnä mainoksia, ja se yritti saada käyttäjiä lataamaan epäilyttävän ohjelman laitteeseensa.

Huijaussovelluksen luojat onnistuivat saamaan sovelluksen Google Pay -palveluun piilottamalla WhatsApp Inc. -yhtiön nimeen huomaamattoman Unicode-merkin. Reddit-käyttäjät huomasivat sen näyttävän tekstissä tyhjältä kohdalta, vaikka todellisuudessa kyseessä on Unicode-symboli.

Motherboard-sivuston mukaan huijaussovelluksen ladanneet olivat onnekkaita, sillä sen tarkoituksena vaikuttaa olleen vain luoda mainostuloja. Hakkerit saattavat kuitenkin käyttää samanlaista keinoa saada ihmiset lataamaan älylaitteilleen haittaohjelmia ja tietojenkalasteluun tarkoitettuja sovelluksia.

 

Kommentoi Facebookissa

Uusimmat