Värikäs joulu jäi historiaan – nyt koristellaan valkoista valkoisella

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Viime vuosien trendinä ovat olleet pinkit, siniset ja mustat muovikuuset joulun koristeluun liitettynä. Tänä vuonna kuusen tulee olla valkoinen, mikäli haluaa edustaa vuoden 2017 sisustusmuotia. Myös koristeet ovat valkoisia.

Suomalaisessa perinteessä kotiin tuodaan jouluksi aito kuusi, joka koristellaan kynttilöillä, joulupalloilla ja mahdollisesti makeisilla. Osa ihmisistä ripustaa joulukuusen oksille suomenlipuilla koristeltuja nauhoja. Perinteitä on rikottu viime vuosina vaihtamalla aidot kuuset muovisiin versioihin.

Markkinoilla on useita aidolta kuuselta näyttäviä muoviversioita, jotka palvelevat käyttäjiään vuodesta toiseen. Tänä vuonna on tyylikästä käyttää valkoista kuusta, joka on koristeltu runsaalla kädellä sekä kirkkailla valaistuksella. Ehtona on, että koristeet ovat valkoisia tai mahdollisimman haaleita sävyltään. Tämä trendi näkyy muun muassa Instagramin tuoreissa kuusikuvissa.

Every Christmas I love to fill my home with paper whites. It’s so fun to plant the bulbs then see their beauty popping up among the Christmas decor & I love the fragrance! It’s one of those traditions that always goes with whatever theme I’m using for the year. I like to plant them at different stages in unique planters so they will be in various heights & looks during the holiday. . So, step one for me is to get my bulbs going. Christmas around here will be making its appearance soon . 🌲🎄. I figure it’s a great way to share ideas, inspiration and have more time to enjoy all the hard work during the actual season…. well that’s my story & I’m sticking to it😉🎄👍🏻 . I’m really getting inspired and enjoying the Christmas posts popping up as well~keep up the beautiful work peeps!👍🏻😉 • • • #christmastree #flockedchristmastree #whitechristmastree #whitechristmasdecorations #holidaydecor #holidaystyle #southernlivingmag #countryfrench #countrylivingmag #cottagesandbungalows #romantichome #tistheseason #homechristmas #christmasinspiration #southerncharmholiday

A post shared by 🌸Deborah 🌸 (@hipandhumblestyle) on

#mermaid #whitechristmastree ✨

A post shared by 🔮 (@mermaidbeachbarbie) on

🕊Sharing a look back at my family room decorated for last ✨Christmas✨for #moveitupmonday hosted by Sheana @smalltowngirllife ✨🐶✨Topaz is even looking festive but a little serious though…I guess it's because she takes her modelling gigs quite seriously lol😂☺️😉 . . . . . . . . #mondaymirrors #ShowUsYourDecor #MyOhSoChicDesign #CreatingMyHome #TheDecoratedCottage #christmaspastorpresent #WowUsWeekdays #Decorate4TheSeason #ShareYourSeasonalNest #NaturalShineDesign #bhgcelebrate #safavieh #lifestyleguide #luxuryhome #christmasdecor #beaglelove #lovelyinterior #dream_interiors #inspire_me_home_decor #MyHouseBeautiful #thatsgoodhousekeeping #luxlife #interiorandhome #hhpetstyle #whitechristmas #whitechristmastree #holidaydecor #crazyimport #igjuleglede

A post shared by 🌸Linda SV🌸 (@decoratordiva1) on