Viihdealalla jättikauppa vireillä – Disney ostamassa kilpailijansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Walt Disney -yhtiön pyrkimykset viihdemaailman herruuteen ovat jatkuneet. Nyt yhtiön on uutisoitu käyneen neuvotteluja kilpailevan 21st Century Fox -viihdejätin osake-enemmistön ostamisesta.

Disneyn kerrotaan halajavan itselleen Foxin elokuva- ja televisiostudiota, FX-kaapelikanavaa ja osiota Hulu-suoratoistopalvelusta. Bloomberg-sivuston mukaan kaupat eivät koskisi esimerkiksi Fox News -uutiskanavaa ja urheilusisältöä.

Mahdollisten kauppojen myötä Foxin omistamat X-Men ja Fantastic Four -supersankarihahmot voisivat olla mukana Disneyn omistamissa Marvel-elokuvissa, kuten Avengers-sarjassa. Se kuitenkin saattaisi myös tarkoittaa myös loppua Foxin Deadpoolin ja Loganin kaltaisille lapsilta kielletyille supersankarielokuville.

Disneyn ja Foxin välisiä neuvotteluja on käyty useiden viime viikkojen ajan. Neuvottelut on kuitenkin tällä hetkellä keskeytetty, eikä minkäänlaisia kauppoja ole toistaiseksi sovittu.