Kanye West perustaa oman musiikkipalvelun – Yeezy Sound vastaisku Jay-Z:lle

Digi · Terhi Piiroinen

Räppäri Kanye West on julkaisemassa oman multimediasisältöön keskittyvän suoratoistopalvelun. Yeezy Sound -nimisellä alustalla on tarkoitus jakaa musiikin ja äänitallenteiden lisäksi kuvia, videoita ja muita multimediaksi luokiteltavia sisältöjä. Alustan tarkoituksena on yhdistää musiikki tekijöineen kuuntelijoiden kanssa.

Kanye Westin suoratoistopalvelu on vasta paperilla. Sen rakentamin aloitetaan todennäköisesti pian. Onnistuessaan Yeezy Sound voi tarkoittaa suuria muutoksia musiikkiteollisuudessa. Kanye West oli taannoin mukana Jay-Z:n samalla idealla toimivassa projektissa, The Blast kertoo.

Räppäri ja liikemies Jay-Z lanseerasi taannoin 56 miljoonalla ostamansa Tidal-musiikkipalvelun suuren kohun saattelemana. Palvelusta piti tulla Spotifyn haastaja, ja sen luvattiin muun muassa tarjoavan parempilaatuista musiikkia ja maksavan parempia rojalteja artisteille.

Tidal ehti olla hetken aikaa Yhdysvaltain 20 ladatuimman iPhone-sovelluksen listalla. Kaksi viikkoa lanseerauksen jälkeen palvelu on kuitenkin osoittautunut rajuksi flopiksi. Tidal ei enää yllä edes 700 ladatuimman sovelluksen listalle, siinä missä Spotify ja Pandora pysyttelevät listan kärkipaikoilla.