Yhdysvaltoihin valittiin ensimmäinen transsukupuolinen lainsäätäjä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Virginiassa asuva 32-vuotias Danica Roem on tehnyt historiaa. Hänestä on tulossa maan historian ensimmäinen transsukupuolinen lainsäätäjä. Demokraatteja edustava Roem voitti keräämällään äänimäärällään kilpailijansa, republikaanien Robert Marshallin.

Vuodesta 1992 saakka edustajahuoneessa toiminut Marshall kutsui itseään Virginian päähomofoobikoksi, eikä muun muassa suostunut osallistumaan väittelyihin Roemin kanssa.

Roem keskittyi vaalikampanjassa muun muassa Virginian teiden parantamisen ja työllisyyttä parantavien infrastruktuurihankkeiden puolesta puhumiseen. Independent-lehden mukaan hän voitti 54 prosentin äänienemmistöllä.

– Danica ei voittanut ”kiihkoilija-Bob” Marshallia sen vuoksi että hän on transsukupuolinen, vaan sen vuoksi, että hän edustaa kannattajilleen heidän elämänlaatuaan parantavaa positiivista mielikuvaa, Gay & Lesbian Victory Fund -säätiön johtaja Aisha Moodie-Mills Kuvaili tiedotteessa.

Danica Roem on työskennellyt toimittajana Gainesville Times -lehdessä. Hän on myös äitipuoli, ja toimii vapaa-ajallaan laulajana thrash metal -bändi Cab Ride Homen riveissä.