Kuinka paljon tyhjällä tankilla voi ajaa? Tulos yllätti toden teolla

Autot Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hamish Blake ja Andy Lee muodostavat yhdessä australialaisen koomikkokaksikon. He juontavat yhdessä Hamish & Andy -nimistä radio-ohjelmaa, jossa he tekevät välillä satunnaisesti valikoiduille ihmisille pilapuheluita. Nyt miehet halusivat testata kuinka kauan autolla pystyy ajamaan silloin kun sen mittari näyttää, että tankki on tyhjä.

Andy ja Hamish ajelivat autollaan pitkin maanteitä katsoakseen kuinka pitkälle autolla pääsee vielä senkin jälkeen kun auton mittari näyttää, että bensa ei riitä enää kilometriinkään. Kävi ilmi, että miesten Audilla pystyikin ajamaan vielä melko kauas tyhjää hälyttävällä tankilla.

Nollan kilometrin näkyminen mittarissa on kuskille yleensä niin ahdistava näky, että harva jättää auton tankkaamatta kun kilometrit alkavat näytöllä vähenemään. Kokeilun avulla miehet saivat selville, että autolla pystyi ajamaan vielä huikeat 111,9 kilometriä kun mittari näytti, että autolla ei pysty ajamaan enää kilometriäkään.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.