Paavo Väyrysen presidenttiehdokkuus voi tulla kalliiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen pyrkii parhaillaan keräämään 20.000 kannattajakorttia, jotta hän voisi asettua ehdolle presidentinvaaleihin. Nyt hän on ilmoittanut poliittisen uransa mahdollisesta päättymisestä, ellei tarvittavaa määrää kortteja saada kokoon määräaikaan mennessä.

Väyrynen tiedotti viikonloppuna, että kannattajakortteja on kasassa vain alle 10.000 kappaletta, joten yli puolet puuttuvat edelleen. Kannattajakorttien määräaika on 12. joulukuuta. Hän jätti kuitenkin itselleen takaportin ilmoittamalla voivansa jatkaa tällä kaudella eduskuntaan, jos ei pääse ehdolle presidentinvaaleihin. Vuoden 2019 eduskuntavaaleihin hän ei enää aio asettua ehdolle.

Väyrysen menestys kiinnostaa monia, ja siitä on lyöty myös vetoa. Eräs kansainvälinen peliyhtiö nosti kerrointaan lähes kaksinkertaiseksi, kun Väyrynen julkaisi tiedotteensa. Yhtiö ei siis näytä uskovan konkaripoliitikon menestykseen. Jos Väyrynen pääsisi ehdokkaaksi, tulisi se vedonlyöntiyhtiölle kalliiksi. Kerrointen perusteella Sauli Niinistö valitaan presidentiksi. Väyrynen julkaisi kuitenkin äskettäin Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä valmiin kannattajakorttipohjan, joten tilanne voi vielä muuttua hyvinkin nopeasti.