Pahamaineinen mafiapomo Salvatore ”Toto” Riina on kuollut – määräsi ainakin 150 murhaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mafian päälliköiden päälliköksi kutsuttu Salvatore ”Toto” Riina on kuollut 87-vuotiaana. Hän menehtyi syöpään vankilassa, jossa hän suoritti yhteensä 26 elinkautisrangaistusta. Riina toimi Cosa Nostra -rikollisjärjestön johtajana vuosina 1982-1993.

Splash

19-vuotiaana mafian jäseneksi liittyneen köyhän viljelijän pojan uskotaan määränneen rikollispäällikkönä yli 150 murhaa. Salvatore Riinan lempinimi oli Peto hänen julmuutensa ansiosta. The Guardian -lehden mukaan hän määräsi murhattavaksi muun muassa 13-vuotiaan pojan, joka oli kidnapattu tarkoituksena estää lapsen isää paljastamasta mafian salaisuuksia.

– En kadu mitään. He eivät tule koskaan murtamaan minua, vaikka istuisin vankilassa kolmen tuhannen vudeon ajan, Riinan kerrotaan sanoneen vankilassa aikaisemmin tänä vuonna.

Mafioso kuoli lopulta munuaissyöpään. Hänellä oli viimeisinä vuosinaan myös sydänvika ja Parkinsonin tauti. Mafiapäällikkö pidätettiin vuonna 1993 kilpailijalta saadun vihjeen ansiosta. Vankilan turvatoimet olivat miehen kohdalla erityisen ankarat.