Nuoruuden lähde löytyi! Sienissä ikääntymistä hidastavia aineksia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Mikäli haluaa näyttää ja tuntea olonsa nuoreksi pidempään, kannattaa ruokavalioon jatkossa lisätä sieniä. Tutkijoiden mukaan sienissä on antioksidantteja, jotka todistetusti hidastavat ihmiselimistön ikääntymistä ja parantavat kokonaisvaltaista terveyttä.

Food Chemistry -lehdessä on julkaistu artikkeli, jonka mukaan tutkijat ovat löytäneet 13 eri sienestä tavanomaista enemmän kahta tärkeää antioksidanttia, ergotioneiinia ja glutationia. Nämä aineet lisäävät elimistön vastustuskykyä ja taistelevat solujen ikääntymistä vastaan. Sienissä on näitä aineita tuplamäärä muihin ravintotuotteisiin verrattuna.

Sienissä olevat hyödyt vaikuttavat jo tunti syömisen jälkeen. Ihmiskeho ei pysty tuottamaan ergotioneiinia itse, joten sitä voi saada elimistöön ainoastaan ruokavalion kautta. Hyötyjä on havaittu eniten siitakesienissä, osterivinokkaissa ja koppelokäävissä. Myös herkkusienissä on näitä antioksidantteja, ja niitä tulisi nauttia päivittäin viisi kappaletta hyötyjä mahdollisimman paljon saavuttaakseen.