Ihmiset eroavat joulukuussa – eivät halua esitellä kumppaneita perheilleen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni voisi ajatella joulun ajan olevan romanttista ja sopivaa aikaa pariskuntien kuhertelulle, mutta uuden kyselyn mukaan näin ei kuitenkaan ole. Deittailusovelluksen tekemän tutkimuksen mukaan joulu ja sen ympärillä olevat lomat ja juhlapyhät ovat suosituinta aikaa erota.

Daily Mail -sivusto kertoi deittailusovellus RedHotPien suorittamasta kyselystä, jonka myötä haluttiin selvittää koska parisuhteet päättyvät suurimmalla todennäköisyydellä eroon. Kysely suoritettiin 1.600 RedHotPie-sivuston jäsenellä, joiden mukaan joulukuu on pahinta aikaa parisuhteille.

Joululomilla ihmiset haluavat viettää aikaa perheensä kanssa. Tämä luo ylimääräistä painetta perheen tapaamiseen etenkin uusille parisuhteille, mikä onkin pääsyy siihen, että nurkkaan ahdistetut kumppanit päättävätkin erota. Eroaminen tuntuu monille olevan helpompaa kuin päätös siitä, että esitelläänkö uusi kumppani koko suvulle vai ei.

Kyselyn mukaan 71 prosenttia naisista ja 56 prosenttia miehistä eroaisi mielummin kuin esittelisi perheelleen kumppanin, jonka kanssa seurustelemisesta ei olisi vielä täysin varma. Etenkin Australiassa eroprosentti on suurimmillaan jouluna, jolloin maassa vietetään kuumimpia hellekuukausia.