75 prosenttia kokee ikäkriisin – tapahtuu jo 26 vuotiaana

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuokrien hinnat nousevat jatkuvasti ja monilla aloilla töitä on entistä vaikeampaa saada. Tämä aiheuttaa paineita milleniaaleille, jotka ovat korkeakouluopintojensa kanssa loppusuoralla.

Daily Mail -sivusto kertoo LinkedIn-sivuston tekemästä tutkimuksesta, jossa saatiin selville, että nuoret aikuiset kokevat ensimmäisen kriisin ollessaan 26 vuotta ja yhdeksän kuukautta. Suurin ikäkriisiin johtava syy on se, että työpaikan saaminen on niin epävarmaa.

Sosiaalisen median aikakautena nuoret aikuiset vertaavat omaa menestymistään myös muihin saman ikäisiin menestyneempiin aikuisiin, mikä aiheuttaa heille ylimääräistä ahdistusta. Tutkimuksen mukaan omaan uraan, työhön ja huonoon rahatilanteeseen liittyvän ikäkriisin tulee kohtaamaan noin 75 prosenttia nykynuorista 26-vuotiaina.