Rusketuksen saa jatkossa pillerillä – ihoa vahingoittamatta

Lux Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruskettunutta ihoa pidetään usein kauniimpana kuin vaaleaa, ja siksi monet suomalaiset hakevatkin iholleen rusketusta solariumeista ja suihkurusketuksista. Uuden keksinnön myötä tilanne voi kuitenkin muuttua lähivuosina merkittävästi.

Erityisesti solariumin on todettu aiheuttavan käyttäjilleen kohonneen syöpäriskin, joten sen käyttöä ei suositella. Nyt maailmalla on kehitetty pilleri, jonka väitetään ruskettavan ihon terveellisesti ja ihoa vahingoittamatta.

Massachusetts General Hospital on julkistanut tiedon, jonka mukaan lääkeaine antaa iholle kauniin rusketuksen ilman UV-säteitä. Keksinnöstä raportoivat BBC:n mukaan ruskettumisen aiheuttaa lääkeaineen SIK-proteiini, joka reagoi ihon kanssa saaden sen tuottamaan tummaa pigmenttiä. Pillerin vaikutus on kuitenkin tilapäinen.