Samsung paljasti vahingossa – älypuhelin taitetaan kuin kirja

Digi · Tim Isokivi

Monien teknologiajättien tiedetään työstävän älypuhelimia, jotka voitaisiin taitella tai rullata paperin tavoin. Nyt Samsungin uskotaan olevan kiirehtimässä lanseeraamaan ensimmäisenä oman taitettavan puhelinmallinsa.

Samsung avasi taannoin tukisivun SM-G888NO -nimiselle laitteelle. Monet uskovat sivun avaamisen olleen vahinko, ja että laite olisi tuleva taitettava Samsung Galaxy X -puhelin. Tukisivu on sittemmin poistettu verkosta.

Galaxy X -puhelimen tarkemmat yksityiskohdat ovat toistaiseksi vielä epäselviä. Laitteen on spekuloitu avautuvan keskeltä kahtia, jolloin sen näyttö olisi pienen tabletin kokoinen.

On kuitenkin mahdollista, että taitettava puhelin ei tulisi ainakaan alkuun myyntiin Euroopassa. Forbes-lehden mukaan SM-G888NO -nimen loppuosa viittaisi sen olevan tarkoitettu vain Etelä-Korean markkinoille.