Vasektomialla yllättävä vaikutus seksielämään – molemmat hyötyvät

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Frankfurtin yliopistossa on tutkittu vasektomian, eli siemenjohtimien katkaisun tehneitä miehiä ja heidän seksielämäänsä. Tutkimusten mukaan vasektomia parantaa miesten seksielämää, kohottaa heidän seksuaalista viettiään ja vahvistaa erektioita.

Tutkimukseen osallistui 294 pariskuntaa. Analyysien mukaan miesten seksielämän taso parantui peräti 12,4 prosenttia, sillä siemenjohtimien katkaiseminen poisti ehkäisyyn liittyvää epävarmuutta. Vasektomiassa katkaistaan siemenjohtimet, jotta siittiöt eivät kulkeudu kiveksistä ulos hedelmöitystä varten. Mies saa toimenpiteen jälkeen siemensyöksyn normaalisti, mutta ilman siittiösoluja.

Miehille tehtävä siemenjohtimien katkaisu ei toisin sanoen poista suorituskykyä tai seksuaalista mielihyvää – päinvastoin. Neljäsosa tutkimukseen osallistuneista miehistä sanoi, että heidän seksielämänsä oli parantunut merkittävästi. He ovat harrastaneet vasektomian jälkeen enemmän seksiä, saaneet vahvempia erektioita ja voimakkaampia orgasmeja. Miehille tehtävä sterilointi ei estä sukupuolitautien tarttumista.