Tutkimus: Yksin puhuminen voi olla merkki älykkyydestä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tiedemiesten mukaan yksin puhumisella on runsaasti hyödyllisiä vaikutuksia. Jos esimerkiksi toistaa kadoksissa olevan esineen nimeä tarpeeksi monta kertaa ääneen, voi hukassa oleva tavara löytyä nopeammin. Lisäksi yksin puhuminen parantaa muistia.

Yksin puhuminen auttaa tiedon käsittelemisessä ja varastoimisessa. Kun ihminen toistaa sanoja ääneen, voi hän oppia asioita nopeammin, tehokkaammin ja parantaa pitkäkestoista muistia. Toisin sanoen asioiden ääneen ajattelemisesta on todettu olevan suunnattomasti hyötyä – vaikka henkilö puhuisi yksin ollessaan, LiveScience uutisoi.

Itselleen puhumisen avulla voi lisätä aivotoimintaa. Se auttaa myös nopeampaan oppimiseen ja jäsentelee ajatuksia paremmin. Yksin puhumisen avulla voi myös tehdä parempia päätöksiä elämässä ja saavuttaa päämääränsä nopeammin. Yksin puhuminen parantaa aivotoimintaa ja voi siten olla osoitus korkeammasta älykkyydestä, Quarterly Journal of Experimental Psychology raportoi.