Liam Neeson oli ehdolla James Bondiksi – vaimo pyysi kieltäytymään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Liam Neeson tunnetaan nykyään lukuisista action-rooleistaan, mutta 1990-luvulla hän oli vähällä esittää toimintasankareista suurinta. Hän oli ehdolla James Bondiksi.

Bond-elokuvien tuottajat etsivät 1990-luvun alussa uutta näyttelijää James Bondin rooliin. Hahmoa elokuvissa 007 vaaran vyöhykkeellä sekä 007 ja lupa tappaa esittäneen Timothy Daltonin seuraajaksi kaavailtiin Neesonin lisäksi muun muassa Hugh Grantia ja Mel Gibsonia.

Lad Bible -sivuston mukaan Neeson kieltäytyi roolista vedoten alun perin siihen, ettei hän ollut toimintaelokuvien ystävä. Tähti paljasti kuitenkin myöhemmin syynä olleen hänen vaimonsa. Neesonin tuolloinen tyttöystävä Natasha Richardson ei halunnut näyttelijän sitoutuvan pitkäaikaiseen rooliin.

– Tuleva vaimoni sanoi ”jos näyttelet James Bondia, emme mene naimisiin”. Kieltäydyin roolista, sillä halusin hänet vaimokseni, Neeson kuvaili.

Liam Neesonin vaimo Natasha Richardson menehtyi vuonna 2009 lasketteluonnettomuuden seurauksena. Vaikka Neesonia ei nähty James Bondina, on hän ollut mukana muun muassa elokuvissa Batman Begins ja Star Wars: Episodi 1 – Pimeä uhka.