Uusi Mercedes-Benz varastettiin sekunneissa – koskematta autoon!

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Monet nykyiset automallit voidaan käynnistää ilman, että avainta tarvitsee edes laittaa fyysisesti lukkoon. Avaimetta käynnistyvissä ajoneuvoissa saattaa kuitenkin piillä merkittävä turvallisuusriski.

Iso-Britannian Birminghamissa kuvatulla videolla nähdään, kuinka helposti avaimettoman tekniikan väärinkäyttö onnistuu. Siinä kaksi rikollista varastaa auton vain kahden välityslaatikon avulla.

Kummallakin varkaalla oli käytössään oma välityslaatikko. Toinen heistä nappasi omalla laatikollaan auton omistajan avaimesta lähtevän signaalin. Hän ohjasi sen eteenpäin toiseen laatikkoon, jota toinen varas piteli Mercedes-merkkisen auton vierellä.

Varkaat pääsivät nopeasti kohteena olleen auton sisään. Koska auto oli mahdollista myös käynnistää avaimetta, onnistui myös sen varsinainen varastaminen uskomattoman helposti. Gizmodo-sivuston mukaan poliisit eivät ole toistaiseksi saaneet kiinni syyskuussa tapahtuneen varkauden tekijöitä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.