NASA teki läpimurron – keksintö mullistaa avaruusmatkailun!

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain liittohallituksen alainen ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASA on kirjaimellisesti keksinyt pyörän uudelleen. NASA:n operoimassa Glenn Research Centerissä on valmistettu uudenlainen materiaali, jonka ansiosta renkaat pystyvät sopeutumaan paremmin erilaisiin maasto-olosuhteisiin.

NASA:n insinöörit ovat kehittäneet avaruusmatkailuun sopivia renkaita 60-luvulta lähtien. Nyt suunnittelupöydältä tuotantoon on tullut superelastinen ja kevyt titaanirengas, joka on valmistettu muotonsa pitävistä kappaleista. Toisin sanoen renkaan pinta mukautuu esteisiin ja on erittäin kestävä.

Uudenlaisten renkaiden avulla on helpompi tutkia muita planeettoja. Esimerkiksi parhaillaan Marsia tutkivan Curiosity-mönkijän renkaat ovat saaneet runsaasti vaurioita avaruusmatkan aikana, sillä planeetan pinta on vaikeakulkuista ja haastavaa. NASA:n rengaskeksinnöstä voi olla tulevaisuudessa apua myös Maan pinnalla kulkeville ajoneuvoille.