Eron jälkeen kannattaa olla yksin – laastarisuhteet eivät kannata

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Parisuhteen päättymisen jälkeen on tärkeää, että eronneet viettävät jonkin aikaa yksin. Moni kuitenkin lohduttaa itseään niin kutsutuilla laastarisuhteilla, joiden avulla sydänsuruja yritetään paikata. Läheisyyden tunteminen toisen ihmisen kanssa voi tuntua hyvältä, mutta se tapahtuu heti eron jälkeen aina vääristä syistä.

Mikäli suhde on päättynyt huonoissa olosuhteissa esimerkiksi siihen, että toinen on pettänyt, henkilön tulisi viettää aikaa eron jälkeen yksin. Huonon kokemuksen jälkeen suoraan uuteen suhteeseen hyppääminen aiheuttaa sen, että aivot eivät unohda kokemaansa traumaa. Tämä johtaa siihen, että henkilö ei osaa luottaa entisen kumppaninsa jälkeen enää muihinkaan vaan epäilee jokaisen ihmisen pettävän hänet.

Psykologi Danielle Forshee kertoi Cosmopolitan-sivustolle, että sovussa eronneidenkin tulee kuitenkin olla hetken aikaa yksin eron jälkeen. Miten paljon aikaa ihmiset sitten tarvitsevat, on heistä itsestään kiinni. Forsheen mukaan henkilö on valmis uuteen parisuhteeseen silloin kun hän ei enää vertaa uusia kumppaneitaan millään tavalla vanhaan kumppaniin tai suhteeseen.