WLAN-verkon nimi aiheutti lentokoneen hätälaskun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentokoneissa ei kannata vitsailla pommeista. Tämän saivat taannoin huomata Nairobista Istanbuliin matkalla olleen koneen matkustajat. Turkish Airlines -lentoyhtiön kone teki hätälaskun erään matkustajan puhelimen WLAN-yhteyspisteen vuoksi.

Hän oli antanut Wi-Fi -verkolleen nimen ”Bomb on board”, eli pommi matkassa. Pakkolasku tehtiin Reuters-uutistoimiston mukaan Sudanin Khartoumin lentokentälle. Kaikille koneen sadelle matkustajalle tehtiin turvatarkastus.

Räjähteitä ei kuitenkaan löydetty, ja kone pääsi jatkamaan turvallisesti matkaansa. Lentoyhtiö ei ole paljastanut, löydettiinkö yhteyspisteensä epäilyttävällä tavalla nimennyt matkustaja ja kärsikö hän vitsistään seuraamuksia.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun humoristisesti nimetty WLAN-yhteyspiste on herättänyt ongelmia lentokoneessa. Viime vuonna Virgin American lento viivästyi erään matkustajan nimettyä Wi-Fi -verkkonsa Samsung Galaxy Note 7 -puhelimen mukaan. Kyseiset älypuhelimet kiellettiin lennoilla niiden räjähdysalttiuden vuoksi.