Tutkimus vahvisti: Kahvia kannattaa juoda!

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa juodaan kahvia todella paljon, ja kahvi kuuluukin vahvasti suomalaiseen kulttuuriin. Kahvissa on myös tutkimusten perusteella huomattu olevan erilaisia hyötyjä. Nyt Time-sivusto listasi kolme hyvä syytä, joiden vuoksi kahvia kannattaa juoda.

Kahvista on tehty 220 tutkimusta, joista tutkijat ovat nyt tehneet yhteenvedon. Tutkijat huomasivat, että kahvia juovien ihmisten terveydentila on parempi kuin niiden, jotka eivät juo kahvia.

Kävi ilmi, että kahvia juovat kuolivat 17 prosenttia huonommalla todennäköisyydellä tutkimuksen aikana minkään syyn vuoksi. He saivat myös 19 prosenttia pienemmällä todennäköisyydellä kuolemaan johtavan sydänsairauden kuin kahvista kieltäytyjät. Kahvia juovilla oli myös 18 prosenttia pienempi todennäköisyys sairastua syöpään.

Kahvin on myös huomattu pienentävän kuolemiin johtavien sairauksien puhkeamista. Kahvia juovilla oli myös pienempi riski sairastua muistisairauksiin, kakkostyypin diabetekseen tai maksakirroosiin. Suurimmat terveyshyödyt kahvista sai juomalla kolme kupillista päivässä.