Älyhammasharja esiteltiin: ”Pesee hampaat kolmessa sekunnissa”

Digi Terveys · Tim Isokivi

Harva jaksaa panostaa hampaiden harjaamiseen niin huolellisesti, kuin hammaslääkärit ehkä suosittelisivat. Tuoreen keksinnön väitetään kuitenkin helpottavan hammashygieniasta huolehtimista merkittävästi.

Unico on älyhammasharjaksi kutsuttu laite, jonka kerrotaan harjaavan hampaat vain kolmessa sekunnissa. Käytännössä kyse on purentakiskoa ulkoisesti muistuttavasta esineestä, jonka tarvitsee vain asettaa suuhun muutamaksi sekunniksi.

Unico toimii hands free -periaatteella, joten sitä ei tarvitse edes pidellä erikseen suun edessä. Keksinnön käyttöä esitellään Youtubessa julkaistuilla videoilla.

Älyhammasharjalle kerättiin rahoitusta Kickstarter-varainkeruusivustolla. Ilmeisesti keksinnölle olisi kysyntää, sillä tavoitteena ollut rahamäärä ylittyi moninkertaisesti ennen kampanjan päättymistä.