Amerikkalaislehti listasi 100 syytä miksi Suomi on rajuin: ”Lordi, Jaloviina, suojakännit…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet verkkojulkaisut ovat viime aikoina kunnioittaneet Suomen 100-vuotisjuhlaa sillä, että ne ovat kertoneet lukijoilleen positiivisia asioita Suomesta ja suomalaisista. Eräs parhaimpien ja pisimpien listojen tekijöistä on Medium.com -verkkolehti.

Verkkosivusto on julkaissut listan 100 syystä, joiden ansiosta Suomi on maailman rajuin maa. Se muistaa kertoa, että tänään Suomi viettää 100-vuotisjuhlaansa. Nimimerkki Nordic Edward on tehnyt ansiokkaan listauksen, joka varmasti herkistää myös monet suomalaiset lukijat. Koko lista löytyy tästä.

Monien muiden tavoin Suomen menestys urheilussa ja kahvin juonnissa muistetaan mainita heti aluksi, kuten myös kaunis ja harvinainen suomen kieli, keski-ikäiseksi turkulaiseksi mainittu Darude, saunojen suuri määrä, Nokian puhelimet, karjalanpiirakat ja Muumit. Tällä kertaa mukana ovat monista muista listauksista poiketen myös Granlundin ilmaveivi, tekstiviestien keksiminen, Ruisrockin auringonpaiste, Jaloviina, Lordi ja suojakännit.