Spotify julkisti vuoden 2017 kuunnelluimmat – listalla uusi ykkönen!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suoratoistopalvelu Spotify on listannut vuoden kuunnelluimmat artistit. Listan kärkipäätä vuosina 2015 ja 2016 hallinnut Drake on joutunut brittiläisen poptähden syrjäyttämäksi.

Vuoden eniten toistoja Spotifyssä kerännyt artisti on Ed Sheeran. Tähden kappaleita on toistettu vuoden 2017 aikana jopa 6,3 miljardia kertaa. Listan toiselle sijalle nousi Drakem The Weekndin, Kendrick Lamarin ja The Chainsmokersin pidellessä kolmatta, neljättä ja viidettä paikkaa.

Eniten toistoja kerännyt naisartisti oli Rihanna. Toisella sijalle on Taylor Swift siitäkin huolimatta, että hänen tuorein Reputation-levy ilmestyi palveluun viikkoja myöhässä. Kolmannelle, neljännelle ja viidennelle sijalle nousivat Selena Gomez, Ariana Grande sekä Sia.

Eniten kuuntelukertoja kerännyt yksittäinen kappale oli Ed Sheeranin Shape of You 1,4 miljardilla toistokerralla. Toiselle sijalle päätyi Luis Fonsin Despaciton remix-versio, jossa on mukana Justin Bieber. Kappaleen alkuperäinen versio nousi puolestaan listan kolmanneksi.

Uusista lupauksista suosituin oli Fifth Harmony -yhtyeestä soolouralle hypännyt Camila Cabello. Vuoden suosituimmaksi yhtyeeksi nousi puolestaan brittiläinen Coldplay.