Viinikumivitamiinit kannattaa jättää kaupan hyllylle – tässä syy

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kardashianin siskoksista jokaisella naisella on rahakas sopimus Sugar Bear Hair -ravintolisän kanssa. Sugar Bear Hair -vitamiinit ovat suloisia mintun värisiä nallekarkkeja, jotka sisältävät hiuksille hyödyllisiä vitamiineja ja ravinteita. Tuote ei kuitenkaan uuden tutkimuksen mukaan suurella todennäköisyydellä toimi.

Sugar Bear Hair -hiusvitamiinimakeisia on saatavilla nykyään myös suomalaisista kampaamoista. Ne kannattaa kuitenkin jättää hyllyyn, koska uuden tutkimuksen mukaan ne saattavat aiheuttaa enemmän hallaa kuin hyötyä.

Daily Mail -sivusto kertoo ConsumerLab-laboratorion tekemästä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että viinikumi- ja nallekarkkivitamiineista ei ole ihmisille juurikaan hyötyä. Niistä puuttui noin 10 vitamiinia, jotka tuoteselosteessa oli listattu.

Tutkijoiden mukaan niiden lisäaineet, sokeri ja koostumus saattavat aiheuttaa ihmisille myös monia sivuoireita. Monissa viinikumi- ja nallekarkkivitamiineissa oli myös liian suuri määrä A-vitamiinia, mikä voi aiheuttaa ihmisille huimausta, pahoinvointia, päänsärkyä, nivelkipua ja sydänsairauksia.