Hakkerit varastivat yli 60 miljoonalla eurolla bitcoineja

Digi · Tim Isokivi

Bitcoin-kryptovaluutan arvo nousi hiljattain hetkeksi korkeammalle kuin koskaan aikaisemmin. Samaan aikaan yksi maailman suurimmista bitcoin-louhoksista on joutunut mittavan varkauden kohteeksi.

Hakkerit iskivät slovenialaiseen bitcoineja louhivaan NiceHash-yhtiöön. Sen myötä yhtiöltä varastettiin BBC-sivuston mukaan 4.700 bitcoinia, mikä vastaa tällä hetkellä yli 63 miljoonaa euroa. Summa tosin muuttuu hetki hetkeltä, kun Bitcoinin arvo vaihtelee parhaillaan rajusti.

NiceHash ilmoitti tapauksesta sosiaalisessa mediassa. Yhtiö ilmoitti tutkivansa tietomurtoa ja jäädyttävänsä palvelunsa vuorokauden ajaksi. NiceHash myös suosittelee asiakkaitaan vaihtamaan varmuuden vuoksi salasanansa.

NiceHash-palvelu mahdollistaa asiakkailleen laskentatehonsa myymisen bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen louhimiseen. Bitcoinin arvo on heitellyt viime aikoina runsaasti. Vielä vuoden alussa bitcoinin arvo oli noin 1.000 dollaria, kun taannoin se nousi hetkellisesti yli 16.000 dollariin.

 

Dear NiceHash users!Unfortunately, there has been a security breach involving NiceHash website. We are currently…

Publié par NiceHash sur mercredi 6 décembre 2017