Seksiskandaali Bryan Singerin eron takana?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hollywood rypee parhaillaan seksiskandaaleissa. Yksi räikeimmistä tapauksista liittyy näyttelijä Kevin Spaceyyn, joka on tiettävästi käyttänyt nuoria miehiä seksuaalisesti hyväkseen vuosikausien ajan. Nyt on tullut ilmi samankaltaisia syytöksiä Kevin Spaceyn uraa aktiivisesti kiihdyttäneestä ohjaaja Bryan Singeristä.

Elokuvaohjaaja Bryan Singer erotettiin äsken Freddie Mercuryn ja Queen-yhtyeen vaiheista kertovasta Bohemian Rhapsody -elokuvasta. Tuotantoyhtiö on kertonut potkujen syyksi ohjaajan ongelmallisen käyttäytymisen kuvausten aikana. Bryan Singer on puolestaan väittänyt joutuneensa projektista syrjään, koska ei päässyt kymmeneen päivään kuvauspaikalle henkilökohtaisista syistä. Mies oli mennyt tapaamaan sairasta perheenjäsentään ja sairastunut myös itse.

Nyt TMZ on kysynyt Bryan Singeriltä suoraan, liittyvätkö ohjaajan potkut syytöksiin miehen harjoittamasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Singer on joutunut vuosien saatossa oikeuteen muun muassa alaikäiseen sekaantumisesta, ja äskettäin uusi uhri kertoi Singerin raiskanneen hänet vuonna 2003 hänen ollessa 17-vuotias.

Bryan Singer kiistää jyrkästi, että Queen-elokuvasta erottaminen liittyisi oletettuihin syytöksiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän ei myöskään kiistä sitä, etteikö tekisi jatkossakin yhteistyötä hyvän ystävänsä, näyttelijä Kevin Spaceyn kanssa. Hollywoodin seksiskandaalit näyttävät paisuvan päivä päivältä lisää.

Näyttelijä Gabriel Byrne kertoi äskettäin Time-lehdelle, että hänen tähdittämä vuonna 1995 ilmestynyt elokuva Epäillyt olisi ollut kuvauskatkolla Kevin Spaceyn harjoittaman seksuaalisen häirinnän takia. Elokuvan ohjasi Bryan Singer. Kevin Spacey voitti elokuvasta parhaan miessivuosan Oscar-palkinnon.