Unohda perinteiset joulupiparit – näin teet näyttäviä herkkuja

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Jouluna leivotaan perinteisesti hedelmäkuivakakkua, luumuhillotorttuja ja piparkakkuja. So Yummy -sivusto on nyt jakanut seitsemän yksinkertaista vinkkiä, kuinka joulupipareista saa pienellä vaivalla kekseliäämpiä ja näyttävämpiä herkkuja.

Perinteisesti joulupiparit ovat kuusen, possun tai piparkakku-ukkojen muotoisia. Jos haluaa tarjoilla joulun juhlissa komeampia herkkuja, voi piparkakku-ukkojen käsien väliin panna paistamisen jälkeen minttukaramelleja. Karkin paikka varmistetaan jo ennen paistovaihetta asettamalla uunissa paistumisen ajaksi ukon käsien väliin foliopallo.

Kovia ja imeskeltäviä karamelleja voi murskata ja panna piparkakkujen keskelle. Ne sulavat uunissa läpinäkyväksi koristeeksi. Piparkakkutaikinaa ei ole myöskään pakko kaulia tasaiseksi levyksi ennen paistamista, vaan siitä voi pyöritellä palloja, ja muotoilla sen jälkeen muistuttamaan poron päätä. Koristelun voi suorittaa perinteisen sokerimassan lisäksi karkkeja apuna käyttäen.

Piparkakkutaikinaa voi tehdä myös vaaleana versiona tai värjätä elintarvikeväreillä joulun sävyihin sopivaksi. Kun eri värisiä taikinoita yhdistelee ja kaulii vasta sen jälkeen levyksi, voi saada juhlapöytään perinteisiä pipareita värikkäämpiä herkkuja. Yksi ihana vinkki on karamellirasian valmistaminen piparkakkutaikinasta. Piparista valmistettu karkkirasia sopii myös lahjaksi.

7 Creative cookie creations to sweeten up the holidays this se…

7 Creative cookie creations to sweeten up the holidays this season! 🤗🍪🎅🏼🌲Get the So Yummy Cookbook today as the perfect gift! http://snip.ly/wjhtf

Publié par So Yummy sur mercredi 29 novembre 2017