Järkytys Ibizalla – yökerhot suljettava jatkossa kello 03.00

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman bilepaikkojen aatelisen tittelistä jo vuosikymmenten ajan nauttinut Ibizan saari on parhaillaan mullistusten kourissa. Espanjan Baleaarien saariryhmässä sijaitsevalla pienellä lomasaarella on perinteisesti juhlittu jättiklubeilla aamukuuteen saakka, mutta nyt se loppuu.

Ibizan pääkaupungin San Antonion viranomaiset ovat ilmoittaneet, että klubit joutuvat jatkossa lopettamaan juhlat kello 03.00, eli kolme tuntia nykyistä aiemmin. Bilekaupungin pormestari Josep Tur perustelee päätöstä turistien valituksilla melusaasteesta. Pormestari haluaa parantaa alueen mainetta turistien silmissä.

Klubeja enemmän muuttuu ulkoilmabaarien ja terassien toiminta, sillä tähän saakka niissä on saatu juhlia aamukahteen saakka. Jatkossa juhlat terasseilla ja ulkoilmabaareissa loppuvat jo kello 23.00. Sen jälkeen edes ruokaravintolat ja -kojut eivät saa myydä ruokaa ulos. Muutos astuu voimaan alkuvuodesta, mutta siinä on puolen vuoden siirtymäaika.

Tarkoituksena on tehdä varsinkin Ibizan West Endin alueesta äänisaastevapaa alue rauhallista lomaa haluaville turisteille. Ibiza on noussut maailmankuuluksi turistikohteeksi nimenomaan klubiensa ja ulkoilmabaariensa ansiosta, joten monet ovat ottaneet tiedon uusista määräyksistä vastaan tyrmistyneenä. Ibizan menestys johtuu juuri koko yön jatkuvista juhlista, joten nyt saaren hallinnon pelätään sahaavan omaa oksaansa pahemman kerran.