Sampo Kaulanen kauppojen alkoholirajan nostosta: ”Aika siirtyä eurooppalaiseen malliin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ensi perjantaina eduskunta äänestää Suomen uudesta alkoholilaista. Erityisen merkittävä on ruokakaupoissa myytävien alkoholijuomien prosenttiraja, jota hallitus on nostamassa 4,7 prosentista 5,5 prosenttiin. Monet kansanedustajat kuitenkin vastustavat Suomen alkoholilain päivittämistä eurooppalaiseen suuntaan.

Nyt Suomen suosituin kyläkauppias Sampo Kaulanen on kommentoinut asiaa sosiaalisessa mediassa. Jounin Kaupan Facebook-sivuilla hän kertoo toivovansa Suomen siirtymistä kohti nykyaikaisempaa alkoholilainsäädäntöä. Hän ei myöskään usko, että alkoholin kulutus kasvaisi merkittävästi.

– Meilläkin olisi aika siirtyä eurooppalaiseen malliin. Mie en kyllä usko siihen, että dokailu sen enempää lisääntyisi, Sampo Kaulanen kirjoittaa Jounin Kaupan somessa.

– Jos jengi menee hakemaan Alkosta limuviinaa, niin siinä saattaa helpommin tarttua Tapio pullo kirkasta mukaan. Jos näin haluaa asian aatella. Mie uskon myös enemmän valistuksen voimaan kuin rajoittamisen.

Kerroimme eilen kuinka myös suosikkijuontaja Jaajo Linnonmaa oli Sampo Kaulasen kanssa samoilla linjoilla. Hänkin tyrmäsi väitteet siitä, että alkoholin kulutus kasvaisi merkittävästi ruokakaupoissa myytävän alkoholin 0,8 prosenttiyksikön nostolla. Linnonmaa korosti, että alkoholilain päivittäminen todennäköisesti pelastaisi joukon kyläkauppoja.

– Uusi alkoholilaki siirtäisi Alkolta reilu 100 miljoonaa liikevaihtoa kyläkauppoihin, jotka jäisi henkiin. Lisäksi Viron viinaralli vähentyisi ja sinne vuodessa katoavat 300 miljoonaa jäisi ehkä osaksi tänne, Jaajo Linnonmaa kirjoitti Instagramissa.