Shokkikäänne koulukiusatun tapauksessa: ”Tehkää itse johtopäätöksenne”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään koulukiusatusta Keaton Jonesista, jonka nousi nettitähdeksi äitinsä julkaistua videon pojan sydäntäsärkevästä kertomuksesta kiusaamisestaan. Videota on katsottu yli 20 miljoonaa kertaa, ja kymmenet supertähdet ovat tukeneet kiusattua poikaa julkisesti.

Nyt tapaus on kuitenkin saanut odottamattoman käänteen. Kerroimme jo aiemmin kuinka Keatonille avattuun GoFundMe-keräykseen oli lahjoitettu jo yli 50.000 dollaria ja määrä kasvoi nopeasti. Nyt MMA-potkunyrkkeilytähti Joe Schilling kertoi Twitterissä pojan äidiltä saamastaan palautteesta.

– Keatonin tarina kosketti minua, joten otin yhteyttä hänen äitiinsä kutsuakseni pojan tulevaan otteluuni Los Angelesiin, jossa Keaton voisi tavata myös muita ottelijoita. Hän kuitenkin halusi vain rahaa. Hän halusi minun jakavan hänen GoFundMe-keräystä, Joe Schilling paljasti videollaan.

– Kysyin miksi keräys on perustettu, ja äiti vastasi olevansa yksinhuoltaja ja joulukin on tulossa. Bla bla bla, raha on tiukassa ja sen sellaista. Sellainen ei ole… Voitte tehdä tuosta itse omat johtopäätöksenne. Surullista.

Parhaillaan verkossa käydään kädenvääntöä siitä keskusteliko Schilling pojan oikean äidin kanssa vai ainoastaan äitiä esittäneen huijarin kanssa. Täyttä varmuutta asiassa ei ole, mutta samaan aikana esimerkiksi brittilehti Daily Mail ja Heavy.com selvittivät, että pojan äiti oli ennen keräyksen aloittamista muuttanut yksityiseksi Facebook-sivunsa, jossa hän on julkaissut useita Yhdysvalloissa rasistiseksi katsottuja valokuvia.

Rasistiset kuvat eivät ole ainakaan heikentäneet perheenäitiin kohdistuvaa kritiikkiä, sillä ensimmäisten joukossa Keatonia tukemaan ilmoittautui useita mustaihoisia urheilutähtiä. Poika ei luonnollisestikaan ole vastuussa äitinsä teoista, mutta ne ovat kuitenkin luoneet erikoisen varjon koko tapauksen ylle. Esimerkiksi näyttelijä Nick Stevenson ilmoitti tukevansa edelleen Keatonia, mutta toivoi äidin häpeävän rasistisia kuviaan.