Tähtien kunto-ohjaaja neuvoi – näin teet elämäntapamuutoksen

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kunto-ohjaaja Tegan Haining on suunnitellut treenejä muun muassa David Beckhamille ja Lara Stonelle. Nyt hän paljasti parhaat vinkkinsä siihen miten ihminen voi tehdä pysyviä terveellisiä muutoksia elämäänsä.

Haining kertoi Daily Mail -sivustolle, että ihmisten tulisi keskittyä elämäntapamuutosta ja laihduttamista suunnitellessaan ensimmäisenä perusasioihin kuten nukkumiseen. Tämän jälkeen ihmisen tulee päättää itselleen kolme terveellistä ruokaan tai kuntoiluun liittyvää rutiinia, joita hän alkaa noudattamaan. Kun näistä kolmesta asiasta on alkanut tulemaan automaattisia tapoja, henkilö saa vasta silloin lisätä uusia rutiineja arkeensa.

Ihminen pystyy Hainingin mukaan sitoutumaan vain muutamaan muutokseen kerrallaan. Monien ihmisten elämäntapamuutosprojekti epäonnistuu juuri siksi, että ihminen yrittää muuttaa kaikki tapansa kerralla. Vain harva onnistuu tässä, koska se vaatii todella paljon itsekuria ja päättäväisyyttä. Liian monien asioiden muuttaminen kerralla harvoin tuntuu mielekkäältä, minkä vuoksi moni alkaa vähitellen siirtymään takaisin huonojen tapojensa pariin yksi tapa kerrallaan.